Eigen onderneming, de start

Vind ons op LinkedIn Vind ons op Facebook
feb
26
2013
Na een doorlooptijd van twee maanden is het dan zo ver: we staan aan de start van een hele lange weg, het avontuur, de droom.

Hoe het gehele idee van de onderneming ontstaan is gaat een aantal maanden terug, voor mijn eigen gedachten over de onderneming zelfs jaren. Voorgaande jaren kreeg ik regelmatig vragen of ik opdrachten kon maken voor particulieren, maar op dat moment had ik die mogelijkheid niet aangezien ik niet stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (en de Belastingdienst).

In december 2012 heb ik besloten om jaar 2013 mijn jaar te maken, de focus op mezelf i.p.v. op andere zaken. Om ervaring op te doen wilde ik opdrachten gaan aannemen en uitvoeren, daarnaast wilde ik mezelf meer stimuleren tot zelfontwikkeling, ik besloot om een part-time onderneming op te starten. Vanaf half december ben ik begonnen met plannen en zaken voor te bereiden, zodoende stond ik half januari ingeschreven met RhaineSoft als part-time onderneming ten behoeve van maatwerk software en internet marketing.

Aangezien dit jaar mijn jaar zou worden besloot ik om eens rond te kijken naar een nieuwe baan met meer uitdaging. Op dit moment kwam ik erachter dat ik erg goed in de markt lag als Medior .NET Software Ontwikkelaar en dat er veel uitdagende projecten waren. Tegelijkertijd had ik met mijn opdrachtgever openlijk gesproken over mijn wens om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. De bal lag bij mij, ging ik vertrekken naar een nieuwe uitdaging of bleef ik op mijn plek en ging ik meer tijd steken om langzaam RhaineSoft op te bouwen. Kort daarna kreeg ik een mogelijkheid tot inhuur met RhaineSoft voor een langere periode, 3 dagen in de week, voor mij gezien een vliegende start. De mogelijkheid om RhaineSoft in te laten huren met een extra zekerheid trok mij over de streep, RhaineSoft zou in maart 2013 full-time gaan en zijn.

Na veel uitzoekwerk, veel lange dagen en veel voorbereidingswerk is het dan aanstaande vrijdag zo ver.. RhaineSoft gaat full-time.

Klik hier om terug te gaan naar het nieuws overzicht.